SEARCH
Ciekawe
0

Zalety organizacji przyjęcia w restauracji hotelowej

Coraz więcej osób decyduje się na organizację urodzin, imienin, przyjęć rocznicowych czy chrztów w restauracjach. Najczęściej argumenty za tym padają ze strony pań: nie muszą one wtedy spędzać całego dnia w kuchni a później: podając i zmieniając nakrycia na stole. Istnieje jednak znacznie więcej zalet tego rozwiązania. Jakich? Ustalenie liczby gości, menu, czas trwania przyjęcia… […]

Coraz więcej osób decyduje się na organizację urodzin, imienin, przyjęć rocznicowych czy chrztów w restauracjach. Najczęściej argumenty za tym padają ze strony pań: nie muszą one wtedy spędzać całego dnia w kuchni a później: podając i zmieniając nakrycia na stole. Istnieje jednak znacznie więcej zalet tego rozwiązania. Jakich?

Ustalenie liczby gości, menu, czas trwania przyjęcia…

Decydując się na organizację imprezy w restauracji hotelowej możemy liczyć przede wszystkim na pomoc managera sali. W wielu przypadkach jest to jednocześnie właściciel całego kompleksu. W spokojniej i przyjaznej rozmowie ustala się konkretne detale: kiedy ma odbyć się przyjęcie, ile gości będzie przewidywanych, czy wśród nich znajdą się dzieci – są to podstawowe informacje, które pozwolą managerom dobrać wielkość sali oraz zorganizować obsługę tak, aby była ona wystarczająca dla konkretnej liczby gości. Kolejnym istotnym aspektem jest ustalenie menu na przyjęcie. Kucharze w restauracjach posiadają przygotowane zestawy na różnorodne uroczystości – oczywiście wykorzystanie konkretnych opcji będzie również uzależnione od tego, jak długo będziemy bawić się na sali. W przypadku przyjęć rocznicowych czy chrzcin przyjęcie trwa kilka godzin, a po południu czy wieczorem goście rozchodzą się do domu.

Wybierając menu możemy również skomponować własny zestaw z tych udostępnionych nam wcześniej. Ważne jest, aby odpowiednio wcześnie dostarczyć informację o naszych wyborach do managera restauracji.
Ciekawą i oryginalną opcją może być zorganizowanie kącika tematycznego – może to być kącik ze słodyczami, kącik potraw regionalnych, szwedzki stół – każdy pomysł okaże się dobry, warto go jednak dopasować do gustu gości i charakteru imprezy.

Ostatnim elementem uzgodnień jest oczywiście cena – zazwyczaj restauracje mają ustalone ceny, jednak warto zapytać o możliwość rabatów czy upustów.

Czytaj więcej na windsorhotel.pl.

Udostępnij:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest

Autor MegaNews

Jest 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Przeczytaj poprzedni wpis:
Czy balustrada zawsze jest koniecznością
Czy balustrada zawsze jest koniecznością?

Prowadząc prace wykończeniowe, możesz zastanawiać się, czy montaż balustrady jest koniecznością. Okazuje się, że stosowne informacje znajdziesz w aktualnie obowiązujących...

Zamknij